Радиовизија

Страна: 10

https://www.youtube.com/watch?v=k6fCv1m43ro

Вицепремиерот за економија Fатмир Битиќи во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77 зборуваше за четвртиот пакет економски мерки за подршка на стопанството и на граѓаните погодени од корона пандемијата. – Досега се потрошени 243 милиони евра, околу 2, 5 посто од БДП, но мерките од првите пакети траат, си течат и еве сега четвриот пакет […]

Борис Сидовски, од независната угостителска комора, како гостин во емисијата Стадион на Канал 77,  проблемот на ноќните клубови, кои според него, не добиле никаква помош, а се добри спроведувачи на протоколите на Комисијата за заразни болести. Тој прави споредба со состојбата на нокните клубови во Македонија и работата на ваквите клубови во соседството. Особено се […]

https://www.youtube.com/watch?v=zZ04Dmz6n9Y

Професор Боро Јакимовски, кој е еден од креаторите на Платформата за учење на МОН, во емисијата „Стадион” објасни дека оваа платформа користи две големи парчиња  – првиот е алатката Мудл,  што ја користат образовните институции во светот што е слободен софтвер. Додека втората е Мајкрософт тим за интеграција на видео алатките и комуникација. Оваа платформа […]

Во гостувањето во емисијата „Стадион“ на Канал 77, микробиологот Никола Пановски рече дека погрешно беше што сметавме дека вирусот брзо ќе го снема и со наставата требаше да се подготвуваме порано. Според него, учениците секако се надвор и се групираат, а тоа е поголема опасност отколку присуството училиштата. Д-р Пановски ја критикуваше најавата дека е […]

Борче Хаџиев директор на Фондот за осигурување депозити, информираше дека половина од штедачите кои се во законската рамка од 30 000 евра веќе се обештетни преку другите банки.Тој ги повика граѓаните да бидат повниматлени кога вложуваат пари во банките. – Најдобро е да ги распоредат депозитите во повеќе партиции на повеќе членови од семесјтвото и […]

Иницијативниот одбор на Здружението на оштетени штедачи од Еуостандард банка бара да се разоткрие криминалот што се случувал во и со Еуростандард банка. „Државата мора да ги обештети сите штедачи во банката не само тие до 30 000 евра. Ние сме принудени да дејствуваме анонимно затоа што ни криви ни должни сме предмет на исмевање, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background