ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Столе Наумнов

8 Results / Page 1 of 1

Парадокс

(ВИДЕО)Васко Маглешев во Стадион Парадокс на Канал 77

– Не постои никаде регистер на судии поротници кои пријавиле влијание, притисок или закани, но за моето истражување еден судија кратко и јасно ми кажа дека во текот на судењето странките буквално му ги купиле поротниците, е ставот на Васко Маглешев, новинар на БИРН. https://www.youtube.com/watch?v=HX1KrpdL2Zo

today10/02/2020 56

Парадокс

(ВИДЕО)Жестока дебата за судиите поротници во Парадокс со Маглешев, Страшевски и Тодоровски

- Имаме судии поротници со 18 години, а ги ограничуваме кандидатите на возраст со 60 години кандидати, кога се во најголема зрелост, со најголемо искуство и мудрост за делење правда. Судиите треба добро да го менаџираат процесот и изборот на судии поротници во спротивно да одговараат и да бидат разрешени. Поротниците исто како и судиите треба да бидат надвор од партиите и политичките активности, е еден од ставовите изнесени во Стадион Парадокс. https://www.youtube.com/watch?v=IFtdRgT3crU  

today10/02/2020 5

Парадокс

(ВИДЕО)Васко Тодоровски од „Зелена лупа“ во Стадион Парадокс на Канал77

– Во 2015 година 49 судии поротници онака, случајно си дадоа оставка и веднаш беа избрани нови поротници, строго по партиска линија од тогашната власт на ВМРО ДПМНЕ?!, вели Тодоровски. https://www.youtube.com/watch?v=m3Egd0fgn9M  

today10/02/2020 103

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: Апасиев ги спореди конфекциите со концентрациони логори

При гостувањето во Ноќен ескпрес, универзитетскиот професор Димитар Апасиев изјави дека профитот македонските работодавачи ќе ги користат за купување на џипови и јахти, но не и за повисоки платите на работниците. Според професорот Апасиев,заблуда е дека странските инвеститори ќе не спасат и тоа е се покажа дека е погубна стратегија затоа што фабриките во Македонија се концентрациони логори каде работниците одат на работа без задоволство. https://youtu.be/1eOEXfABiq8

today27/12/2018 9

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Овде сме тепајте – насилство врз новинарите

Груевски лично ја координирал акцијата против Здружението на новинарите.. Од 36 случаи на насилство врз новинарите нито еден не е расчистен, насилниците не се откриени а камоли да се казнат.. Насилството е мотирирано и оркестрирано од власта која праќа порака новинарите да бидат тепани, заплашувани и за тоа никој нема да одговара, вели во интервјуто за Ноќен експрес претседателот на ЗНМ Насер Селмани, кој во откривањето на сторителите и нивните нарачатели голема надеж полага со Специјалното обвинителство.. https://youtu.be/KYcmhjopoJo

today27/12/2018 5

0%