ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

фудбал

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

Фудбалските фанови и клубови од Прилеп, Битола, Тетово и Штип се уште чекаат на ветените стадиони според УЕФА стандарди

Македонските фудбалски клубови и фановите се уште чекаат на четирите ветени стадиони во Прилеп, Битола, Штип и Тетово, од ФФМ и општините. Градските стадиони требаше да се реконструираат според УЕФА стандарди, каде ќе се играат меѓународни натпревари од рангот на А националната селекција. Договорите вредни околу еден милион евра, беа склучени пред повеќе од пет години помеѓу поранешниот претседател на Фудбалската федерација на Македонија, Илчо Ѓорѓиоски, поранешните грaдоначалници на четирите општини и УЕФА. Меѓутоа, и по пет години, стадионите се […]

today13/02/2020 65

0%