ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Влегуваат сиромашни во политиката – излегуваат милионери

today27/12/2018 5

Background

За разлика од Трамп кој влезе богат во политиката, кај нас влегуваат сиромашни во политиката а излегуваат милионери, вели во 47ото издание на Ноќен експрес, истражувачот Џељал Незири.

Незири смета дека поради големиот обрт на средства политиката во Македонија треба да се рангира како индустриска гранка.

Во Македонија во 2015 година направен е обрт во политиката од 15 милиони евра за плати, патарини и останати трошоци и покрај тоа што во 2015 година немаше избори.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%