ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Дерковски-Непочитувањето на чл 102 значи кривично дело за несовесно трошење на буџетските пари

today22/02/2020 5

Background

Одредбата во член 102 од законот за ААВМ е преригорозна, но сепак непочитувањето значи кривично дело за за несовесно трошење на буџетски пари и има елементи на неколку кривични дела, изјави претседателот на ДИК ,Оливер Дерковски во гостувањето на емисијата Стадион.

,,Поради тоа носителите и вршителите на јавни функции да не ја прекршуваат оваа одредба“, посочува Дерковски.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%