ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Институциите во Македонија потфрлија да се соочат со проблемот на неказнивост

today27/12/2018 7

Background

За Никола Димитров поранешен заменик министер за надворешни работи и политички аналитачар , планината што се откри со прислушуваните материјали,за која СЈО отвори могу истраги, за која Европската комисија се поотворено почна да зборува за „заробена држава „за судство што оди назад, за реформи во јавна администрација што стагнираат, за борба против крупција што стагнира и нема прогрес , за борба против организиран криминал што стагнира едноставно институциите поттфрлија да се соочат со овој проблем на неказновост и затоа тој проблем падна на товар на граѓаните.

И затоа мислам дека ова не се избори туку референдум со кој Македонија треба да покаже дека има капацитет во која ќе владее правото и во која граѓани ќе живеат слободно вели Никола Димитров во 51 издание на Ноќен Експрес емитувано на 28 ноември на Радио Мрежа Канал77.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%