Cafe
Fresh
Radio ExYu
Radio EastGate Mall
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • play_arrow

    Канал 77 Само Хитови

  • play_arrow

    Kanal 77 Fresh

  • play_arrow

    Kanal 77 Ex Yu

Ноќен Експрес

Како да препознаеме оговарање од вистинска вест

today28/12/2018 38

Background

На ова прашање одговор се обиде да даде гостинот во Ноќен експрес бр.58 комуникологот Ненад Живановски кој вели дека одговорот завршува со повисока медиумска писменост на населението.

Но поинтересно е за анализа колку самиот граѓанин има желба да ја идентификува вистината.Со „бомбите“ имавме класичен пример на нешто што е вистинито но индивидуално зависи од човекот дали ќе верува во неа или нема да верува.

Ако сака човекот да верува а по некаква си психолошка природа човекот сака да верува во нешто што е во согласност со неговите морални начела, убедувања и поглед на свет нема што тука веќе да му се наметнува да ја открива вистината така да треба да се остави на самата индивидуа во што ќе верува вели Живановски одговарајќи на тоа како обичниот граѓанин да ја препознае вистинската вест.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%