ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Кој губи а кој добива гласачи во предизборието на Предвремените Парламентарни избори 2016

today27/12/2018 7

Background

На овие избори ВМРО се труди да го задржи гласачкото тело , СДСМ се труди да го прошири , ДУИ полека „искрварува„ а ДПА веќе „искрвари„ т.е го изгуби своето гласачко тело вели за Ноќен Експрес аналитичарот Сашо Клековски. Споредв него Беса партијата покажала со митингот во Борис Трајковски дека стои многу подобро со гласачи отколку што покажуаат анкетите вели Клековски.

СДСМ се труди да ги собере албанските гласови, а 6 % од граѓаните кои гласале за ДУИ сега се изјасниле дека ќе гласаат за СДСМ , со што станува трета политичка партија кај албанскиот електорат , тоа е четвртина од гласачкото тело на ДУИ смета аналитичарот Клековски за 51 ото издание на Ноќен експрес каде овој понеделник го направивме првиот аналитички пресек.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%