ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Линеарната телевизија нема да опстане

today27/12/2018 9

Background

Линеарната Телевизија тешко дека ќе опстане вели Дејан Георгиевски во 47 ото издание на Ноќен експрес на тема Одумирање или ново раѓање на телевизијата.

Токму поради новите продукции и програми кои на интернет се нудат и лужето кои што сакаат да дојдат до квалитетна содржина пред се за документарна продукција,вести дебата или тоа што на нас што се занимаваме со следење на медиумите пред се од таа нивна информативна од аспектите на слобода на информирање и слобода на изразување.Меѓутоа пристапот до содржини е олеснет и сега секој може како што вообичаено сака да пристапи до онаа содржина која сака во моментот кога сака и во моментот кога нему му е најдобро и во таа смисла линеарната телевизија тешко дека ќе може да опстане како таква.

Она што најверојатно ќе го имаме се некакви депозитари огромни бази со содржини со кои ќе раководат компании кои се занимаваат со производство на содржини до кои за да дојдете ќе треба да платите за дојдете до омилената содржина , вели Георгиевски од Центарот за развој на медиумите во Ноќен експрес на Канал77.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%