ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall

Ноќен Експрес

На изборите во Македонија после 10 години се случи прва победа на владеачки автократски режим на европскиот континент

today28/12/2018 1

Background

Во еден бран на автократски популизам кој го зафати светот прв пат де факто се докажа дека тој тип на недемокртски автократски популистички режими може да бидат победени на избори.

Затоа и овие избори во Македонија предизвикаа голем интерес во светот , вели о 56 тото издание на Ноќен експрес Сашо Ордановски новинар и политички аналитичар.

Овој резултат е плод на инвестициите во последниве две-три години.

Резултатот од овие избори за кој сите различно прогнозираа и не го очкуваа на крај излезе најнепријатен за власта, вели Ордановски за Радио Мрежа Канал77.

На Европската Унија и на Западот за прв пат им се случува на Западед Балкан една голема немнозинска етничка заедница да гласа за партија која не ја претставува нејзината етничка заедница,потенцира Ордановски.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%