ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: Апасиев ги спореди конфекциите со концентрациони логори

today27/12/2018 9

Background

При гостувањето во Ноќен ескпрес, универзитетскиот професор Димитар Апасиев изјави дека профитот македонските работодавачи ќе ги користат за купување на џипови и јахти, но не и за повисоки платите на работниците.

Според професорот Апасиев,заблуда е дека странските инвеститори ќе не спасат и тоа е се покажа дека е погубна стратегија затоа што фабриките во Македонија се концентрациони логори каде работниците одат на работа без задоволство.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%