Cafe
Fresh
Radio ExYu
Radio EastGate Mall
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • play_arrow

    Канал 77 Само Хитови

  • play_arrow

    Kanal 77 Ex Yu

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Македонија е шарена и мултидимензионална

today27/12/2018 2

Background

Последните години во Македонија се случува феномен на стеснување на просторот, односно оневозможување на граѓаните да се учествуваат активно и на кој било друг начин освен политички.

Ова е впечатокот на Петруш Тоинес од програмата CIVICA MOBILITAS, кој со години работи на полето на развој на демократските процеси и човековите права во регионот и пошироко. Тoинес смета дека политичките партии не треба да вршат притосок врз луѓето и тоа е единствениот начин за добрата иднина на граѓаните.

Повеќе за неговите ставови вечерва во Ноќен експрес на тема: Во потрага по демократијата.

 

Објавено од: Канал 77

Rate it
0%