ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 13

today27/12/2018 9

Background

Ноќниот експрес со ова издание застана помеѓу спомениците од Скопје 2014 и Шарената револуција.

Гости во студио: Марјан Камиловски, автор на оградата со штитови на мостот во центарот во Скопје и професор Небојша Вилиќ.

Телефонски гости во живо јавување: Мирослав Грчев, Никола Наумовски, НВО Плоштад Слобода, Филип Јовановски.

Мотивот за боењето на спомениците и објектите во Скопје од страна на активистите од Шарената револуција, оправдани ли се овие дела, што значи целиот проект Скопје 2014, се дел од прашањата за кои разговараме.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%