ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 5

today27/12/2018 13

Background

Издание од Тетово, Кафе бар „Маестро“ на тема: „Градоначалник повеќе од премиер“.

Гости: Дарко Габревски, хроничар, Драган Давидовски, советник во Советот на општина Тетово, Башким Сулејмани, новинар и Самка Ибримовски, политичар.

Зошто е толку привлечна градоначалничката фотеља? Мислат ли градоначалниците на интересите на граѓаните од кои се избрани? Ибраимовски го објаснува случајот со наводно расипаното месо кои било делено на граѓаните од ромска националност и според негово објаснување бил наместен од поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска. Градоначалниците на Прилеп, Куманово, Свети Николе и општина Карпош објаснуваат како станале кандидати за градоначалници, дека не секогаш е по нивна воља.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%