ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 8

today27/12/2018 5

Background

„Ноќен експрес“ во живо од Куманово од “Food Revolution”, на тема „Македонија во срцето. Србија и Бугарија за црни денови“. Со гости: Сузана Андновиќ, поврантик од Авганистан, Зоран Дамјановски, градоначалник на Куманово, Драган Ивановски, хуморист од „Нема љутиш“ и Неџат Аќифи, сопственик на ТВ Феста.

Се разговараше за тоа дали има позначајни инвестиции од повратниците од Ирак и Авганистан, за процесот на интеграција по враќањето дома, за искуството од работењето на Блискиот Исток. Слушателите преку јавувањата во емисијата оценија дека перцепцијата за работењето во странство го следи позитивен имиџ, што се менува кога ќе се замине таму. Друг слушател, кој се јави од Медитеранот, оцени дека треба да се даваат и позитивни примери на млади македонски иселеници, кои успеале во европските земји.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%