ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Овде сме тепајте – насилство врз новинарите

today27/12/2018 5

Background

Груевски лично ја координирал акцијата против Здружението на новинарите.. Од 36 случаи на насилство врз новинарите нито еден не е расчистен, насилниците не се откриени а камоли да се казнат.. Насилството е мотирирано и оркестрирано од власта која праќа порака новинарите да бидат тепани, заплашувани и за тоа никој нема да одговара, вели во интервјуто за Ноќен експрес претседателот на ЗНМ Насер Селмани, кој во откривањето на сторителите и нивните нарачатели голема надеж полага со Специјалното обвинителство..

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%