Cafe
Fresh
Radio ExYu
Radio EastGate Mall
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • play_arrow

    Канал 77 Само Хитови

  • play_arrow

    Kanal 77 Ex Yu

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Од агроном до угледен професор по генетика во Шведска

today27/12/2018 4

Background

Виктор Трајковски е доктор по земјоделски науки и директор на Земјоделскиот институт во Фјалкестат во Јужна Шведска и професор по генетика на биотехничкиот факултет во Лунд. Тој е и претседател на Скандинавската генетска банка за овоштарски култури во Алмарт финансирана од петте скандинавски земји.

За тоа како од агроном во Македонија доаѓа до заслуженото место во шведското општество, во вечерашното издание на „Ноќен експрес“ на Канал 77, каде зборуваме за успешните од Македонија, секаде низ светот.

Канал 77, 21 часот, понеделник, 03.10.2016 год.

Објавено од: Канал 77

Rate it
0%