ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Опструкциите кон СЈО се резултат на страв од резултатот што ќе произлезе од неговата работа

today28/12/2018 9

Background

Ова го вели универзитетскиот професор Гордана Бужаровска во претпоследното издание за годинава на Ноќен експрес.

Постои „една конструкција“ околу тоа што е Специјалното Јавно Обвинителство – страв кои ќе бидат резултатите од неговата работа.

Прво СЈО е резултат на договор помеѓу политичките партии.Ние одамна сме се откажале од Собранието како институција каде што се решаваат проблемите. Специјалното Јавно обвинителство е пораз за редовното Јавно Обвинителство вели Бужаровска и дообјаснува дека непреземање на дејствијата значи злоупотреба на службена положба и овластување со несторување, тоа е кривично дело што постои во Кривичниот Законик вели Бужаровска во Ноќен Експрес 59 на Канал77.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%