ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

После овој изборен резултат ДУИ неможе да формира Влада

today28/12/2018 9

Background

ДУИ не може да влезе и формира влада затоа што со бројот на пратеници што го освои не го остварува ни Бадентеровиот принцип.

Тројца од дваесетитројцата пратеници албанци се вон албанските партии, тие се во СДСМ вели за 56 тото издание на Ноќен експрес политичкиот аналитичар Алберт Муслиу.

Дури и тоа кога би се случило “пазарот“ на ДУИ би бил тежок вели Муслиу.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%