Ден: February 6, 2020

Судиите поротници  се’ до неодамна беа речиси невидливи за јавноста. Иако се составен дел на судечкиот совет и имаат еднаков глас како и судиите професионалци, за судиите поротници почна да се зборува дури по случајот „ТНТ“, за уривањето на објектот Космос. Процесот, кој беше пред донесување на пресуда, мораше да почне од почеток поради оставка […]

Шведската група АБА по 40 години конечно се враќа на сцената со нов албум. Оваа информација на Твитер ја сподели Бени Андерсон, кој кажа дека по скоро четири децении со членовите на групата се веќе во студио и подготвуваат нов албум. Оваа информација ја објавија речиси сите светски медиуми и за радост на обожавателите на […]

Актерката Елизабета Клинчаревска Младеновска по девет години конечно се вработи во Гостиварскиот театар. Таа за ова време, како дипломиран актер без работа, не седеше со скрстени раце, паралелно се занимаваше и со музичката и со актерската кариера, но како што вели таа, конечно доби решение за работа во национална установа. „Иако од почетокот на студиите […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background