ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

168 Results / Page 3 of 19

Background

Ноќен Експрес

Повторно целосно пребројување на гласачките ливчиња бара Цивил Центар за слобода

https://youtu.be/50s7lKoeI4k Ова е едно од барањата на граѓанскиот сектор Цивил Центар за слобода изнесено во 55 тото издание на Ноќен Експрес. Џабир Дерала од Цивил смета дека 1 милион гласачки ливчиња не е тешко да се пребројат нешто што во Македонија не се случило досега , но се случило во други многу посериозни општества вели Дерала. Toj додава дека ова го бараат врз основа на големиот број нерегуларности на овие избори а како една од нив ја наведува појавата на […]

today28/12/2018 11

Ноќен Експрес

Да се провери од каде толку голем број на неважечки гласачки ливчиња на овие избори

https://youtu.be/pyf9jx4wohw Споредено со некои други изборни циклуси голем е бројот на неважечки ливчиња на овие избори вели за 55 тото издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77 Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК. Внимателно да се провери дали тие ливчиња се намерно направени затоа што имало такви ситуации и во други изборни циклуси каде граѓаните тоа го правеле од револт. Во овој случај немам информации и ниту сум во било која функција ангажиран да ги следам изборите , сепак […]

today28/12/2018 6

Ноќен Експрес

Државната изборна комисија беше должна да излезе порано со првични неофицијални резултати

https://youtu.be/kNPPJbmKXlc ДИК е должна оргиналните записници од избирачките одбори кои се доставени до општинските одбори истите да ги добијат и објават вечерта, вели Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК за 55 тото издание на Ноќен Експрес на тема Анализа на резултатите од изборите. Ние сме држава во која за два часа може да се стигне до Скопје и да се достават материјалите. Доколку ДИК си дале луксуз да се ослонат само на електронските податоци тогаш можно е да дојде до […]

today28/12/2018 5

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес – Емисија 54 – кратка верзија

Во Ноќен експрес, последна дебата за изборната кампања за Предвремените парламентарни избори 2016.Во скопското студио се Љубчо Ѓеорѓиевски и Слободан Богоески, а од студио Штип дебатира Павле Богоевски. https://youtu.be/GJ4VKDOxUb4

today27/12/2018 4

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес – Емисија 54 – долга верзија

Во Ноќен експрес, последна дебата за изборната кампања за Предвремените парламентарни избори 2016. Во скопското студио се Љубчо Ѓеорѓиевски и Слободан Богоески, а од студио Штип дебатира Павле Богоевски. https://youtu.be/E4BGAXxAre8

today27/12/2018 7

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес – Емисија 53 – долга верзија

Предизборни разговори со Стево Пендаровски од СДСМ, Ден Дончев од коалицијата ВМРО за Македонија. Снимени разговори со: Бранко Ѓорѓевски, Сашка Цветковска, Слободан Трајковски, Назим Рашиди, Габриела Точко, Огнен Јаневски и Љупчо Николовски. https://youtu.be/txKANYjzczQ

today27/12/2018 4

0%