ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

168 Results / Page 7 of 19

Background

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Политичарите побогати од бизнисмените?

Ако политичарите имаат пари колку секој втор бизнисмен, дали бизнисмените тежат колку секој втор политичар во Македонија? Ова е тезата на Драган Малиновски, адвокат и поранешен претседател на Антикорпуцсиката комисија. Малиновски во интервјуто за Ноќен експрес вели дека на Запад никој не би се осудил да стави равенство меѓу политичарите и бизнисмените.Ревизорот на Скопје 2014 открива дека во само еден тендер за спомениците, од 14 милиони евра осум милиони биле украдени. Гледајте во Ноќен експрес на Канал 77 во 21 […]

today27/12/2018 7

Ноќен Експрес

Работниците не одат на суд зашто не можат да платат

Адвокатски трошоци од 3.000, 5.000 денари не може да си дозволи конфекциски работник, кој зема 8.000 денари плата, е ставот на универзитетскиот професор Димитар Апасиев.При тоа, нема помош од синдикатот,рече Апасиев во емисијата Ноќен експрес и го изнесе фактот дека дури 75 отсто од работниците не се во членови на синдикатот. Дали синдикалното организирање е во изумирање? Според професорот, синдикстот стана синоним за организација губитник, кој треба да им каже на 100, 200 работници – „одите на улица“. И затоа […]

today27/12/2018 5

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: Апасиев ги спореди конфекциите со концентрациони логори

При гостувањето во Ноќен ескпрес, универзитетскиот професор Димитар Апасиев изјави дека профитот македонските работодавачи ќе ги користат за купување на џипови и јахти, но не и за повисоки платите на работниците. Според професорот Апасиев,заблуда е дека странските инвеститори ќе не спасат и тоа е се покажа дека е погубна стратегија затоа што фабриките во Македонија се концентрациони логори каде работниците одат на работа без задоволство. https://youtu.be/1eOEXfABiq8

today27/12/2018 9

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Институциите ги штитат работодавачите наместо работниците

Работниците самите од внатре треба да се организираат, бидејќи никој од надвор нема да им помогне, како што тоа самите можат да го направат, вели Уранија Пировска, извршен директор на Хелишинскиот комитет. Во видео интервјуто за Ноќен ескпрес, што ќе се емитува вечер во 21 часот на Канал 77, Пировска веле дека институциите имаат механизми да ги заштитат работничките права. Наместо тоа, ги штитат работодавачите. Ноќен експрес, 07.11.2016 год. https://youtu.be/kb-QDpSPllI

today27/12/2018 7

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: На македонскиот фудбал за успех му треба 10 годишен проект план по кој сериозно ќе се работи

Македонија ќе го има вистинскиот фудбалски состав кој ќе замине на европско или светско првенство ако направиме состав на деца на возраст од 14 и 15 години константно ќе тренираат фудбал 10 години, советува Филески во 43тото издание на Ноќен Експрес. За успех во фудбалот потребен е проект по примерот на Шпанската репрезентација која го освои европското па потоа и светското првенство односно потребен е тим на деца кои ќе тренираат заедно 10 години и тука успехот е неминовен, вели […]

today27/12/2018 7

0%