ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall

Проекти

230 Results / Page 7 of 26

Ноќен Експрес

После овој изборен резултат ДУИ неможе да формира Влада

https://youtu.be/aVF9S5jMQts ДУИ не може да влезе и формира влада затоа што со бројот на пратеници што го освои не го остварува ни Бадентеровиот принцип. Тројца од дваесетитројцата пратеници албанци се вон албанските партии, тие се во СДСМ вели за 56 тото издание на Ноќен експрес политичкиот аналитичар Алберт Муслиу. Дури и тоа кога би се случило “пазарот“ на ДУИ би бил тежок вели Муслиу.

today28/12/2018 6

Ноќен Експрес

На изборите во Македонија после 10 години се случи прва победа на владеачки автократски режим на европскиот континент

https://youtu.be/1CFmCI3Q-Y8 Во еден бран на автократски популизам кој го зафати светот прв пат де факто се докажа дека тој тип на недемокртски автократски популистички режими може да бидат победени на избори. Затоа и овие избори во Македонија предизвикаа голем интерес во светот , вели о 56 тото издание на Ноќен експрес Сашо Ордановски новинар и политички аналитичар. Овој резултат е плод на инвестициите во последниве две-три години. Резултатот од овие избори за кој сите различно прогнозираа и не го очкуваа […]

today28/12/2018 1

Ноќен Експрес

Повторно целосно пребројување на гласачките ливчиња бара Цивил Центар за слобода

https://youtu.be/50s7lKoeI4k Ова е едно од барањата на граѓанскиот сектор Цивил Центар за слобода изнесено во 55 тото издание на Ноќен Експрес. Џабир Дерала од Цивил смета дека 1 милион гласачки ливчиња не е тешко да се пребројат нешто што во Македонија не се случило досега , но се случило во други многу посериозни општества вели Дерала. Toj додава дека ова го бараат врз основа на големиот број нерегуларности на овие избори а како една од нив ја наведува појавата на […]

today28/12/2018 10

Ноќен Експрес

Да се провери од каде толку голем број на неважечки гласачки ливчиња на овие избори

https://youtu.be/pyf9jx4wohw Споредено со некои други изборни циклуси голем е бројот на неважечки ливчиња на овие избори вели за 55 тото издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77 Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК. Внимателно да се провери дали тие ливчиња се намерно направени затоа што имало такви ситуации и во други изборни циклуси каде граѓаните тоа го правеле од револт. Во овој случај немам информации и ниту сум во било која функција ангажиран да ги следам изборите , сепак […]

today28/12/2018 5

Ноќен Експрес

Државната изборна комисија беше должна да излезе порано со првични неофицијални резултати

https://youtu.be/kNPPJbmKXlc ДИК е должна оргиналните записници од избирачките одбори кои се доставени до општинските одбори истите да ги добијат и објават вечерта, вели Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК за 55 тото издание на Ноќен Експрес на тема Анализа на резултатите од изборите. Ние сме држава во која за два часа може да се стигне до Скопје и да се достават материјалите. Доколку ДИК си дале луксуз да се ослонат само на електронските податоци тогаш можно е да дојде до […]

today28/12/2018 2

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес – Емисија 54 – кратка верзија

Во Ноќен експрес, последна дебата за изборната кампања за Предвремените парламентарни избори 2016.Во скопското студио се Љубчо Ѓеорѓиевски и Слободан Богоески, а од студио Штип дебатира Павле Богоевски. https://youtu.be/GJ4VKDOxUb4

today27/12/2018 3

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес – Емисија 54 – долга верзија

Во Ноќен експрес, последна дебата за изборната кампања за Предвремените парламентарни избори 2016. Во скопското студио се Љубчо Ѓеорѓиевски и Слободан Богоески, а од студио Штип дебатира Павле Богоевски. https://youtu.be/E4BGAXxAre8

today27/12/2018 3

0%