ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Билтен во два правци

1 Result / Page 1 of 1

Билет во два правци

Инвестирањето во туризам ги врати во земјата

Додека едни заминуваат од Македонија други се враќаат назад и инвестираат овде. Таков е случајот со семејствата Ајази од Струга  и Сотироски од Охрид, кои по децении живот во Швајцарија односно Австралија инвестираат во сопствени хотелски капацитети покрај Охридското Езеро. Велат дека се одлучиле на ваков чекор бидејки сакале она сто што како капитал го стекнале во државите во кои живееле да го вложат во татковината. Но се соочуваат со многу предизвици и проблеми. Сотир и Руфи се македонските граѓани […]

today26/12/2018 31

0%