ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

велес

2 Results / Page 1 of 1

Парадокс

Бајрами: Антикорупциска се соочува со опструкции од другите органи (видео)

Политиката создава многу лош клиентелизам. Стручните луѓе се тргаат настрана. Ги охрабрувам, да не трпат притисок, е пораката што во емисијата Стадион на Канал 77 ја упати Нури Бајрами, член на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК). – Имаме над 20 случаи на пријави од свиркачи. Ако сакаме да го почитуваме законот, вработените во јавниот сектор се директно првите сведоци за тоа како се работи. За жал, нема такви пријавувања што можат да не’ воведат […]

today04/04/2020 7

Парадокс

Градоначалникот на Велес тврди дека не се меша во јавните набавки (видео)

Во гостувањето во емисијата Стадион, градоначалникот на Велес, Аце Коцевски рече дека не сака да се меша во јавните набавки, дури набавките не ги водат лица од неговата  партија. Ова беше еден од коментарите на прашњата за набавката на метларка од велешкото ЈКП „Дервен“ од компанијата „Брако“,каде еден од сопствениците е Кочо Анѓушев, во време кога  беше потпретседател на Владата. https://www.youtube.com/watch?v=FltjOHqMUXQ&feature=emb_title

today04/04/2020 7

0%