канал77

Бојан Степаноски од Скопје е добитник на слушалки Pioneer SE-MJ741-K, во наградната игра „музички уредник“ , во организација на радио Канал77. Наградната игра започна минатиот месец  а ќе трае се додека не се акумулира доволен број одговори на службените страници на радио  Канал77 на Фејсбук, Инстаграм и службената веб страница. Поставен е музички тест и […]

Бранирмир Јовановиќ,професор економист од Виенскиот институт за меѓународни економски студии, како гостин во емисијата Стадион на Канал 77, зборува за пропустите на владините економски мерки  со акцент на последните. Тој прави споредба на економијата и мерките во Македонија и Србија, колку овие две земји вложија за надминување на последиците од кризата и колкав е падот […]

Вицепремиерот за економија Fатмир Битиќи во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77 зборуваше за четвртиот пакет економски мерки за подршка на стопанството и на граѓаните погодени од корона пандемијата. – Досега се потрошени 243 милиони евра, околу 2, 5 посто од БДП, но мерките од првите пакети траат, си течат и еве сега четвриот пакет […]

Борис Сидовски, од независната угостителска комора, како гостин во емисијата Стадион на Канал 77,  проблемот на ноќните клубови, кои според него, не добиле никаква помош, а се добри спроведувачи на протоколите на Комисијата за заразни болести. Тој прави споредба со состојбата на нокните клубови во Македонија и работата на ваквите клубови во соседството. Особено се […]

https://www.youtube.com/watch?v=8SORlTCWDYU&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=zZ04Dmz6n9Y

Професор Боро Јакимовски, кој е еден од креаторите на Платформата за учење на МОН, во емисијата „Стадион” објасни дека оваа платформа користи две големи парчиња  – првиот е алатката Мудл,  што ја користат образовните институции во светот што е слободен софтвер. Додека втората е Мајкрософт тим за интеграција на видео алатките и комуникација. Оваа платформа […]

– Македонија последна во регионот го започнува образовниот процес и тоа неподготвена. Требаше анализите и подготовките да с еправат уште од март кога започна пандемијата и така ќе имаше време да се набават и компјутери и да се обезбеди интернет за сите училишта, ученици и наставници. Според нашите анализи во моментот над 40 000 деца […]

Во гостувањето во емисијата „Стадион“ на Канал 77, микробиологот Никола Пановски рече дека погрешно беше што сметавме дека вирусот брзо ќе го снема и со наставата требаше да се подготвуваме порано. Според него, учениците секако се надвор и се групираат, а тоа е поголема опасност отколку присуството училиштата. Д-р Пановски ја критикуваше најавата дека е […]

„Многу луѓе ми се јавуваат за поддршка, за патот кон вистината“, изјави сопственикот и еден од акционерите Трифун Костовски на веќе пропаднатата Еуростандард Банка во емисијата „Стадион“ на Канал 77, каде тема на емисијата беше „Каде се парите? – Случај Еуростандард Банка“. Она што следно изјави Костовски дека ќе го преземе се барање правда по […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background
mk Macedonian
X