канал77

Страна: 2

Ние имаме изгубени генерации што престанаа да читаат во транзицијата и сега обидот е народот да почне да чита од најнизок левел, од текстче или нешто така, а читањето реално се враќа, вели македонскиот писател Зоран Спасов Зоф, чија последна книга „Џабе живиш у Скопје“ како што вели тој е „оддолжување на Скопје и скопскиот […]

Ние и сега имаме пристап до дел од европските фондови, конкретно ете имаме до програмата „Медиа“ и македонски филмови имаат добиено средства од оваа програма. Проблемот е што не сме доволно компетитивни, затоа што овие фондови имаат критериуми. Пример тоа е публиката, а за копродукција е потешко со европска земја заради трошоците за правење филм, […]

Со Систематизација на работни места во јавниот сервис МРТВ во моментот има предвидено 175 слободни места со средно образование, а само деведесетина со високо образование. Овој податок во емисијата „Стадион“ на Канал 77 го изнесе Фиљана Кока, новинарка во јавниот сервис и кандидатка за претседател на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ). Според Кока, ова […]

Уметноста е оставена на милост и немилост на луѓето кои ја водат културата во државата, велат двајца од главните актери во филмот „Кајмак“ на Милчо Манчевски. Актерката Сара Климовска која ја глуми девојката со попреченост Доста и Филип Трајковиќ во улогата на Методи, во емисијата „Стадион“ на Канал 77 покрај за филмот „Кајмак“, зборуваа и […]

Македонија има многу таленти, но условите за развој и работа се мизерни, вели фудбалскиот тренер Ѓоко Хаџиевски. Тој во емисијата „Стадион“ на Канал 77 истакна дека во државата политиката се има вмешано во секое поле, а сојузите ги нарече „држава во држава“. – Условите за работа најлоши се во Македонија. Ние сакаме да бидеме на […]

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background