канал77

Страна: 6

Даночни реформи се споменуваат многу често. Кај нас искуството покажува дека употребата на зборот даночна реформа не е секогаш реформа во вистинската смисла на зборот, туку спорадични, ад хок мерки кои некогаш повече прават дисторзија на самиот даночен систем отколку позитивни ефекти. Ова денеска го истакна во емисијата „Стадион“ даночниот експерт Борче Смилевски зборувајќи за […]

Хонорарците се категорија која не е на товар на државата и со сопствен труд и знаење се обидува да оствари доход и да опстане, вели даночниот експерт Борче Смилевски зборувајќи за најавеното оданочување на хонорарците. Тој вели нема разлика со она што било најавено во 2014 за време на поранешниот премиер Груевски, кога имаше и […]

04.08.2022 Далибор Јаќимоски е добитник на безжични слушалки Philips во нагардната игра „Биди ти наш музички уредник“ на Радио Канал 77, која се одржа во месец јули. Во прилог е видео од извлекувањето:

Актуелната состојба со потпишаната преговарачката рамка со Бугарија, непризнавањето на македонскиот јазик,  дефинитивно го зголеми бројот на претставки по основ на говор на омраза и дискриминација, што изминативе три месеци се доставени до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, потврди при денешното гостување во емисијата Стадион, Игор Јадровски, член на оваа комисија. „Имаме зголемување […]

Мислам дека е многу штетно, константно да се браниме дека нешто што постои, постои, оти тогаш лагата како да станува вистина, изјави Румена Бужаровска македонска писателка, книжевна преведувачка и професорка., во гостувањето во емисијата Стадион на Канал 77 одговарајќи на прашањето-Дали постои македонскиот јазик „ Замислете сега некој да ми рече мене дека немам очи. […]

Тоа што дел од билатералните прашања се вметнати во преговарачката рамка и што со самото тоа се дава легитимитет на дел од бугарските позиции се две работи кои што реално не ми се допаѓаат во преговарачката рамка. Сигурно има повеќе од три коишто се дел од тој компромис којшто го постигнавме, но исто така има […]

Едноставно се нема доверба. Кога ќе влезат Бугарите во уставот, јас мислам дека ќе има следно барање, тоа е акцискиот план за правата на Бугарите  и тогаш од 3500 ќе се бара тие да станат 120.000, изјави Сашо Клековски од ВМРО-ДПМНЕ во денешното издание на емисијата Стадион на Канал 77 на тема Преговарачката рамка со […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background