канал77

Страна: 7

Борис Сидовски, од независната угостителска комора, како гостин во емисијата Стадион на Канал 77,  проблемот на ноќните клубови, кои според него, не добиле никаква помош, а се добри спроведувачи на протоколите на Комисијата за заразни болести. Тој прави споредба со состојбата на нокните клубови во Македонија и работата на ваквите клубови во соседството. Особено се […]

https://www.youtube.com/watch?v=8SORlTCWDYU&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=zZ04Dmz6n9Y

Професор Боро Јакимовски, кој е еден од креаторите на Платформата за учење на МОН, во емисијата „Стадион” објасни дека оваа платформа користи две големи парчиња  – првиот е алатката Мудл,  што ја користат образовните институции во светот што е слободен софтвер. Додека втората е Мајкрософт тим за интеграција на видео алатките и комуникација. Оваа платформа […]

– Македонија последна во регионот го започнува образовниот процес и тоа неподготвена. Требаше анализите и подготовките да с еправат уште од март кога започна пандемијата и така ќе имаше време да се набават и компјутери и да се обезбеди интернет за сите училишта, ученици и наставници. Според нашите анализи во моментот над 40 000 деца […]

Во гостувањето во емисијата „Стадион“ на Канал 77, микробиологот Никола Пановски рече дека погрешно беше што сметавме дека вирусот брзо ќе го снема и со наставата требаше да се подготвуваме порано. Според него, учениците секако се надвор и се групираат, а тоа е поголема опасност отколку присуството училиштата. Д-р Пановски ја критикуваше најавата дека е […]

„Многу луѓе ми се јавуваат за поддршка, за патот кон вистината“, изјави сопственикот и еден од акционерите Трифун Костовски на веќе пропаднатата Еуростандард Банка во емисијата „Стадион“ на Канал 77, каде тема на емисијата беше „Каде се парите? – Случај Еуростандард Банка“. Она што следно изјави Костовски дека ќе го преземе се барање правда по […]

„Многу луѓе ми се јавуваат за поддршка, за патот кон вистината“, изјави сопственикот и еден од акционерите Трифун Костовски на веќе пропаднатата Еуростандард Банка во емисијата „Стадион“ на Канал 77, каде тема на емисијата беше „Каде се парите? – Случај Еуростандард Банка“. Она што следно изјави Костовски дека ќе го преземе се барање правда по […]

Поранешниот гувернер на НБРМ, Петар Гошев  во целост ја подржува одлуката на Народната банка за одземање на лиценцата на Еуростандард Банка. Според него регулаторот бил и премногу трпелив давајќи им многу шанси и надеж на сопствениците и на менаџерите во Еуростандард банка, но очиглено тие не си ги исполниле обврските, и ако не ја зтавореле […]

Марко Златановиќ од Скопје е добитник на таблет Lenovo Tab 4 8 (BLACK), во наградната игра „Неколку клика до таблет“, во организација на радио Канал77. Наградната игра почна од 15, а траеше до 22 јуни и слушателите даваа одговори за песни кои им се допаѓаат, односно учествуваа во креирање на плеј листата на Канал77. -За […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background