Марина Малиш Саздовска – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во Етерот

Марина Малиш Саздовска

„Секое поведение на човекот со кое се врши унишување на животната средина спаѓа во еколошки криминал“, вели професорката Марина Малиш Саздовска, експерт за еколошки криминал. Кривичниот законик во глава 22 предвидува казни за кривичните дела од еколошки криминал, но не само за физички, туку и за правни лица, изјави Малиш Саздовска во емисијата „Стадион“ на […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background