Ноќен Експрес

Страна: 11

https://youtu.be/xuMcbkEd79I
https://www.youtube.com/watch?v=KUEL-hmA13k

„Наше маало“ е најгледаната телевизиска серија во Македонија, која се снимаше и емитуваше од 1998 до 2004 година. Проектот на Search for common ground имаше за цел мултикурното и мултијазично богатство во Македонија да го претстави како предност, а не како пречка за социјална кохезија и заедничко живеење. Тоа беше храбар и ризичен потег во […]

https://youtu.be/alAmyF31WR8?list=PLX-qt8EPoQ1Y5fScQmz_eosN_2Mkfv2Hl
https://youtu.be/M1bGYOD_3X8
https://youtu.be/NQabgfRYYfY

Околу 4 000 лица во земјава работат во фирмите за обезбедување – покажуваат официјалните статистики. Приватното обезбедување, како дејност која интензивно се менува и секојдневно се исправа пред нови предизвици, се соочува со проблеми во однос на нормативната регулација – смета Комората за приватно обезбедување на Република Македонија.

Менаџер кој раководи со повеќе обложувалници од познат бренд, тврди дека овој бизнис е сериозен и по обемот на пари, а и според бројот на вработени, бидејќи како што вели, со него се опфатени околу 2000-3000 вработени. Според него овој вид на „пробување на среќа“ е пред сé забава. – Генерално игрите на среќа во […]

https://youtu.be/5pFrqBHhVAc
https://youtu.be/2EdCH8kg6PE

Во етер
Наслов
Изведувач

Background