ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

167 Results / Page 12 of 19

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Ни треба ли некое ново „Наше маало“?

„Наше маало“ е најгледаната телевизиска серија во Македонија, која се снимаше и емитуваше од 1998 до 2004 година. Проектот на Search for common ground имаше за цел мултикурното и мултијазично богатство во Македонија да го претстави како предност, а не како пречка за социјална кохезија и заедничко живеење. Тоа беше храбар и ризичен потег во момент кога сите размислуваа живееја затворени во националистичките и етнички табори. Проект, кој иако се зборуваше на различни јазици постигна неверојатна популарност. За серијата, идентитетот […]

today27/12/2018 13

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: Потреба од дорегулација во секторот на приватното обезбедување

Околу 4 000 лица во земјава работат во фирмите за обезбедување – покажуваат официјалните статистики. Приватното обезбедување, како дејност која интензивно се менува и секојдневно се исправа пред нови предизвици, се соочува со проблеми во однос на нормативната регулација – смета Комората за приватно обезбедување на Република Македонија. https://youtu.be/TNSw1Iz5_eY

today27/12/2018 5

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Се исплаќа ли бизнисот со обложувалници?

Менаџер кој раководи со повеќе обложувалници од познат бренд, тврди дека овој бизнис е сериозен и по обемот на пари, а и според бројот на вработени, бидејќи како што вели, со него се опфатени околу 2000-3000 вработени. Според него овој вид на „пробување на среќа“ е пред сé забава. - Генерално игрите на среќа во обложувалница се забава, огромен број од населението тоа значи преку 90% не оди во обложувалница за да оствари приход, туку првенствено за забава. Еден просечен […]

today27/12/2018 4

0%