Ноќен Експрес

Страна: 8

https://youtu.be/dZh5uQS7Rk0
https://youtu.be/nMv93sT7J2I
https://youtu.be/PUkAUURHjkY
https://youtu.be/Pw1FkMJA_BU
https://youtu.be/VkMdzX6PnZw

Груевски лично ја координирал акцијата против Здружението на новинарите.. Од 36 случаи на насилство врз новинарите нито еден не е расчистен, насилниците не се откриени а камоли да се казнат.. Насилството е мотирирано и оркестрирано од власта која праќа порака новинарите да бидат тепани, заплашувани и за тоа никој нема да одговара, вели во интервјуто […]

https://youtu.be/ZqV1QwFEOhs
https://youtu.be/hnNiCHhxM24

Со Игор Мицевски, предавач и истражувач на Институтот за комуникациски студии, разговараме за отсуството на дебата помеѓу политичките актери, за причините но и за начините како да се зголеми притисокот за таа да се случи. Мицевски вели дека отсуството на дебата е последица на повеќегодишна колонизација на медиумскиот простор од страна на партијата и државата, […]

Повеќе од еден месец Душко Илиевски, познат во јавноста како Душко Млекарот заедно со семејството е во Германија. Нема намера да се враќа и веќе доставил барање за политички азил. Ова во емисијата „Ноќен експрес“ на Канал 77 го потврди неговиот другар, Кире Велковски, лидер на тутнарските протести во Битола. – Душко моментално е во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background