ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

167 Results / Page 9 of 19

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Овде сме тепајте – насилство врз новинарите

Груевски лично ја координирал акцијата против Здружението на новинарите.. Од 36 случаи на насилство врз новинарите нито еден не е расчистен, насилниците не се откриени а камоли да се казнат.. Насилството е мотирирано и оркестрирано од власта која праќа порака новинарите да бидат тепани, заплашувани и за тоа никој нема да одговара, вели во интервјуто за Ноќен експрес претседателот на ЗНМ Насер Селмани, кој во откривањето на сторителите и нивните нарачатели голема надеж полага со Специјалното обвинителство.. https://youtu.be/KYcmhjopoJo

today27/12/2018 6

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Отсуство на дебата

Со Игор Мицевски, предавач и истражувач на Институтот за комуникациски студии, разговараме за отсуството на дебата помеѓу политичките актери, за причините но и за начините како да се зголеми притисокот за таа да се случи. Мицевски вели дека отсуството на дебата е последица на повеќегодишна колонизација на медиумскиот простор од страна на партијата и државата, со наратив кој не дозволува пукнатини и оставање можности да биде предизвикан. Решенијата ги гледа во консолидирање на институциите, како и во јакнење на сојузот […]

today27/12/2018 8

Ноќен Експрес

Душко Млекарот во Германија чека политички азил

Повеќе од еден месец Душко Илиевски, познат во јавноста како Душко Млекарот заедно со семејството е во Германија. Нема намера да се враќа и веќе доставил барање за политички азил. Ова во емисијата „Ноќен експрес“ на Канал 77 го потврди неговиот другар, Кире Велковски, лидер на тутнарските протести во Битола. – Душко моментално е во Германија. Избега од полицијата и судството. Имаше повеќе кривични пријави за учество во протестите на Шарената револуција во Битола, божем нападнал и полициаец и за […]

today27/12/2018 19

0%