ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

167 Results / Page 10 of 19

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Кога најголемата желба е соба со четири ѕида

Седумчленото семејството Ристови од струмичко Сарај живее во беда и сиромаштија со години. Со социјална помош од три илјади денари едвај врзуваат крај со крај. Не знаат како ке ја преживеат престојаната зима. Ниту имаат огрев, ниту брашно. Се обидуваат со аргатлк да преживеат, но тешко оди – вели таткото Ристо Ристови живеат во импровизирана соба која своевремено била штала каде се чувала стока. Сите седум члена спијат јадат и се бањаат во 12 квадрати. Побарале помош од сите инситуции. […]

today27/12/2018 5

Ноќен Експрес

Ноќен Експрес: Стануваме ли нација на сениори?

Македонците се во константна негатива.. Албанците, турците, ромите и бошњаците имаат сеуште позитивен прираст на население, но и таму трендовите се во опаѓање.. Македонија во 2100 година ќе има 1 милион и двеста илјади жители.. Зошто Светска банка да ни каже дека 600 илјади лица се иселени од Македонија, кај се нашите институции.. Попис мора да се спроведе, никој не знае колку жители има Скопје колку општина Центар.. https://youtu.be/rCENmvAJYgI

today27/12/2018 3

0%