Петрит Сарачини

Еден од истакнатите граѓански активисти кој застана во првите редови на Шарената револуција – Петрит Сарачини вели дека ова движење која направи промена на власта, има причина да биде разочарано, бидејќи не ги оствари целите. Тој квалитет што го создаде Шарената револуција, како што кажа Сарачини во емисијата Стадион, се потроши за овие четири години […]

https://youtu.be/alAmyF31WR8
https://youtu.be/AhHJzKYfbFI
https://youtu.be/8J0KpMzUj7w
https://youtu.be/eCb_F_6UCLQ

Ова го вели Сашо Кокалнов новинар и за 58 то издание на Ноќен експрес каде овој пат тема на разговор беа говорот на омраза и лажните вести. Кога стварноста ви е парадоија ние кои се бавиме со пародија многу тешко може да и парираме на стварноста затоа што од се можеш да направиш пародија освен […]

На ова прашање одговор се обиде да даде гостинот во Ноќен експрес бр.58 комуникологот Ненад Живановски кој вели дека одговорот завршува со повисока медиумска писменост на населението. Но поинтересно е за анализа колку самиот граѓанин има желба да ја идентификува вистината.Со „бомбите“ имавме класичен пример на нешто што е вистинито но индивидуално зависи од човекот […]

https://youtu.be/ZnNOkR-6F4o
https://youtu.be/ThPgpphdFDQ

Според анализа на ценовниците на платено политичко рекламирање наспроти економското пропагандно рекламирање од изборите од 2014 и 2016 година презентирано во 57-то издание на Ноќен Експрес од страна на управителот на Радио Мрежа Канал 77 Горан Гаврилов корупцијата на медиумите има своја претходница наречено „припејд“ постапка што би значело дека политичките чинители во 2014 година […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background