Радиовизија

Страна: 2

При отворањето на Уставот треба да се даде можност да влезат сите заедници што сакаат да влезат. Проблем на системот е овозможување изучување на јазикот, што сега е пречка во пракса за децата што сакаат да го изучуваат мајчиниот, влашки јазик. Ова се ставовите на Николче Бабоски од Демократскиот сојуз на Власите изнесени во емисијата […]

На јавниот сервис на МРТ има канали и емисии кои не го симболизираат мултикултурализмот кој се промовира во државата, туку е слика на паралелни светови. Вака илустративно ја претстави состојбата со погрешниот приод со јазиците лидерот на Еѓипјаните, Рубин Земон. Тој направи споредба со Хрватската телевизија и МРТ. -Хрватската телевизија ХРТ има емисија „Призма“ што […]

Лидерите на политичките партии Демократи, Интегра и Единствена Македонија се согласни дека покачувањето на платите кое предизвика гнев во јавноста е прашање кое мора да се решава системски.Во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тие велат точно е оти платите треба да се зголемат за сите, но не на ваков начин и со толкави суми. – […]

Лидерите на политичките партии Интегра, Единствена Македонија и Демократи денеска во емисијата „Стадион“ на Канал 77 зборуваа за уставните измени и категорични се дека македонскиот народ мора да стои во Преамбулата на Уставот. Лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев, се согласува со предлогот на Мицкоски за уставни измени налик хрватскиот модел на уставот. Тој вели […]

Андреј Врабчев, кој е кандидатот за пратеник од граѓанската квота на коалицијата Продолжуваме со промените и Демократска Бугарија на претстојните избори на 2 април, во емисијата „Стадион“ на Канал 77 ја претстави неговата идеја за изградба на нова брза пруга со Македонија. Врабчев предлага железничко поврзување меѓу Благоевград и Кочани, која би била централна артерија, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background