Радиовизија

Страна: 3

За разлика од неговата колешка Кристина Атовска, новинарот Фуркан Салиу од телевизија „Клан“ кој отиде до украинскиот град Лавов, вели дека немал потешкотии со финансиите бидејќи неговата телевизија му пружила неизмерна поддршка. Сепак и тој се пожали дека не можеле да се снајдат како да набават воена опрема. – Немаше кај да побараме опрема за […]

За да се биде воен известувач според новинарката Кристина Атовска која еден месец помина во военото подрачје во Украина пресудни се повеќе фактори, но најважно како што вели е да бидеш психички подготвен за она што те очекува таму. – Мојата обука за воено новинарство чинеше многу и не е било каква. Друга работа е […]

Воената новинарка Кристина Атовска која помина еден месец во военото подрачје на Украина, а воедно е и единствен новинар од Македонија кој отиде во Киев, вели дека ние сме една од ретките држави кои не биле присутни на терен. Ова го оценува како голем срам и за државата и за јавниот сервис, бидејќи како што […]

Да се попишат непопишаните 132.000 лица со еден дополнителен мини попис, едноставно е невозможно, рече првиот човек на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски во денешното гостување во емисијата Стадион на Канал 77. „Прво законски тоа не можеме да го направиме, треба да се донесе некој нов закон, каде што ќе се прецизира таа активност, […]

Самка Ибраимовски, претседател на ПЦЕР најави нов попис кој од куќа на куќа ке го спроведат Ромите во Македонија. „ Овој попис е срамота  и ние не го признаваме и тој што го спровел треба кривично да одговара. Ромите имаат најголем наталитет а пописните бројки покажуваат дека они во нашата држава само умирале а не […]

Ако Украина не посее пченица во текот на април – мај, светот ќе се соочи со недостаток на брашно. Дури и ако брзо заврши војната, пак ќе има недостиг на пченица. Само до пред 20 години Македонија беше извозник на жито, додека сега зависиме од увезената пченица. Ова во емисијата Стадион на Канал 77 го […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background