Стадион

Страна: 6

„Ние со Преспанскиот Договор имаме обезличување на оваа држава, сведување на територија, обезличување на институциите, а претходно со Рамковниот договор имаме уништување на македонски нации од внатре, отфрлање на анционалниот и државниот концепт, сега одиме на етнички, на племенски концепт“, изјави Борислав Крмов при денешното гостување во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. Тој истакна […]

„Каде ние како Македонци да се пишеме Македонци?!“, ова прашање во денешната емисија „Стадион“ на Радио Канал 77 го постави пратеникот од политичката партија ГРОМ, при дебатирање на денешната тема за запишување на етничката припадност во лична карта. „Точно е тоа дека ние се залагаме граѓанинот да биде напрво место , ние сме граѓанска партија […]

За позицијата  на  Македонија, 111 место на индексот на Транспаренси Интрнешнл, вината не треба да се става на  Антикорупциската комисија, ниту за успесите, ниту за неуспесите. ДКСК е превентивно административно тело кое што нема оперативна надлежност, рече во денешното гостување во емисијата Стадион, Ѓорѓи Сламков, поранешен претседател на Антикорупциска комисија. Тој смета дека сега е […]

Имам впечаток дека оваа власт како да си легна на режимот што беше вопспоставен од претходната, истакна Слаѓана Тасева во денешниот „Стадион“ на Радио „Канал 77“.

Секаде каде што не функционира системот, останува простор за корупцијата, рече претседателката на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), Билјана Ивановска, во денешната емисија “Стадион“ на “Канал 77“, зборувајќи за состојбите, откако деновиве беше објавен нов пад на Македонија  на скалата за перцепција на корупцијата. – Перцепцијата ја кажува првиот, во случајот Владата. Таа е […]

https://www.youtube.com/watch?v=5NrZNKaKIGM

Разлика меѓу генерации, меѓу половите, па дури и во третманот на жртвите на сексуално насилство со јасно изрзени граници како црно и бело. Тоа е нашето општество, ако се суди според реакциите во „Стадион“ на Канал 77, каде сепак имаше едногласие, дека насилството врз жените и девојчињата треба да се санкционира. Во емисијата со свои […]

Заради  надминување на стереотипите, предрасудите, на линчот кој им се прави на жените заради нивната традиционално подредена улога во семејството, општеството, заради нерамномерната поделба на моќта меѓу мажот и жената, го донесовме Законот за спречување и заштита од насилство врз жената и семејното насилство – порача министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background