ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

судија поротник

1 Result / Page 1 of 1

Парадокс

(ВИДЕО) Малите средини – предизвик за учество на граѓаните во судењата

Судиите поротници  се’ до неодамна беа речиси невидливи за јавноста. Иако се составен дел на судечкиот совет и имаат еднаков глас како и судиите професионалци, за судиите поротници почна да се зборува дури по случајот „ТНТ“, за уривањето на објектот Космос. Процесот, кој беше пред донесување на пресуда, мораше да почне од почеток поради оставка на судија поротник. Според законот, судењата почнуваат од почеток доколку дојде до промена на составот на судечкиот совет. Граѓаните, или лаичкиот дел од судството, како […]

today10/02/2020 5

0%