ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Подаруваме

Ајварадијада ’23 – успешна!

today09/11/2023 21 2

Background

На 9.11.2023 ја организиравме првата Ајварадијада и успеавме да го пронајдеме најдобриот ајвар во државата! Реално покрај сите маестрални ајвар мајстори што ни испратија ајвар за дегустација, беше скоро невозможно да се донесе одлука кој е најдобриот.

Сепак, ништо не е невозможно ако го имаш вистинското жири, а во донесувањето на одлуката ни помогнаа фантастичните Мартина Трајаноска и Александар Михајловски – Хонда. „Е, ова е ајвар!“, ова беа зборовите по кои сфативме дека Мартина и Александар го открија победникот во нашиот ајвар-натпревар на радио.

ДРАГИ И ВАЛЕНТИНА АДАМОВИ од Охрид официјално се луѓето чии магични раце го сервираа најдобриот ајвар на нашата трпеза во студио.

Во честитањето на победата ни се придружија и нашите спонзори од Карнем, Бучен Козјак, Арис ДеГрас и Фурна Диме, а ајвар мајсторите си добија и специјална плакета за да ги потсетува на моментот кога беа апсолутни победници на нашата прва Ајварадијада.

Ви благодариме на сите за учеството, Ајварадијада ’23 – успешна!

Објавено од: Kire Andonov

Rate it

Остави коментар (0)

Напишете коментар

0%