ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

(видео)Горан Тодороски, музичар: Во свадбарскиот сектор штета трпат над 40.000 луѓе-музичари, сниматели, цвеќари ,кетеринг, бутици, златари . .

today27/06/2020 83

Background

Музичарите кои  што лебот го вадат свирејќи по свадби, како и целиот сектор вклучен околу организирањето на свадби и други семејни веселби, бараат Владата да изготви и за нив протокол за работа, особено по одлуката донесена деновиве  со која се забранува организирање на секаков вид на свадби и други свечености во ресторани , во и надвор од рестораните.

Според Горан Тодороски, музичар и член на групата „Феникс“, кој беше гостин во емисијата Стадион на Канал 77,  во овој сектор загуби трпат над 40.000 луѓе сите вклучени во ланецот на бизниси кои што се вклучени во организација  на свадби.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%