ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

(Видео) Вирусот постои, но за најголем дел е лабораториски, вели Александар Кржалоски од МЦМС

today06/06/2020 12

Background

Македонскиот центар за меѓународна соработка во соработка со М- Проспект спроведе истражување за мислењето и ставовите на граѓаните за коронавирусот.. Според истражувањето од 10 до 25 проценти од граѓаните не веруваат дека Ковид 19 постои, а дури 48 проценти веруваат дека е создаден во неприродни услови, во лабораторија.

– Резултатите се различни во зависност од етничката група и кога прашувавме за загриженоста од последиците на пандемијата. Процентот на загриженост кај албанците е помал од просекот кај македонците. Спроведуваме и истражување за економските последици, но и за промената на навиките што ги предизвикува коронавирусот, На пример, во однос на годишните одмори над половина од испитаниците не планираат да летуваат ниту надвор од Македонија, ниту во државата- вели Александар Кржалоски од МЦМС.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%