ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Георгиевска: Стечаите се водеа во спрега меѓу стечајните управници и судии (видео)

today16/05/2020 37

Background

Поради незаконитости во работењето и водењето на стечајните постапки и катастрофални пропусти на стечајните управници, многу работници останаа со непризнаен стаж и до десетина години, вели  претседателката на Здружението на стечајни работници УНИТ Љиљана Георгиевски , во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77

Георгиевска не беше опфатена со ниту еден од законите за обесштетување на стечајните работници кои што произлегоа од државните фирми, бидејќи поради непризнат стаж  не ги исполнувала условите.Таа во емисијата кажа дека моментално е вработена во Агенцијата за вработување во Куманово.
– Бараме да се донесе уште еден, нов закон за обештетување на стечајните работници после изборите со кој ќе бидат опфатени уште најмалку 1000 работници- вели Георгиевски.

 

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%