ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Граѓаните укажуваат дека има корупција во издавањето на инвалидски пензии, но не пријавуваат (видео)

today23/05/2020 19

Background

Во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување доаѓаат граѓани со тврдења дека им било барано пари од Комисијата за издавање на инвалидсски пензии, но кога инсистираме да пријават и официјално да го документираме случајот, се повлекуваат. Ние работиме на основа на докази, вели Јадранка Јовановска, раководител во ПИОМ. Се размислува една комисија за инвалидност да ги решава сите вакви прашања. Ваква комисија успешно работи во Хрватска, изјави Јовановска во емисијата Стадион на Канал 77, каде се зборуваше за корупцијата во издавањето на инвалидски пензии и случајот „Метастаза”, која лекари, челнови на комисии, вработени во ПИОМ и корисници беа осудени за незаконско давање и посредување со пензии.

 

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%