ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Дерковски-Медиумите ги покачија цените пред претседателските избори

today22/02/2020 3

Background

За претседателските избори на кои што имаше тројца кандидати, се исплатија 3,7 милиони евра евра и во право се сомневањата околу нивната распределба, вели претседателот на ДИК, Оливер Дерковски во емисијата Стадион на тема „ Државни пари за медиумски опстанок или медиумски „шепот“.

,,Индикативно е тоа што пред претседателските избори медиумите ги зголемија цените затоа што тогаш  немаше одредба која што ја задолжуваше ДИК да пресмета цена , беше оставено тоа да го направат медиумите“, вели Дерковски.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%