ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Драган Секуловски ЗНМ-Парите од општините и Ј.П одат во медиумите што имаат блиски релации со власта

today22/02/2020 12

Background

Според нашите анализи повеќе од половината од општините и комуналните претпријатија  не го почитуваат членот 102 од законот за ААВМУ , со кој што  се забранува нивно рекламирање во медиумите, дали ќе има правни последици не можам да кажам ќе видиме бидејќи анализите се уште се прават, изјави  Драган Секуловски  во гостувањето во емисијата Стадион на тема „ Државни пари за медиумски опстанок или медиумски „шепот“,

Ако половина од буџетот на еднен локален или регионален медиум се полни од државата општините, комуналните претпријатија или партиите , се наметнува прашањето дали тука имаме, државни, општински или партиски медиуми,вели Секуловски.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%