ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Како се градеше Белиот дворец на ВМРО ДПМНЕ? (видео)

today02/03/2020 13

Background

Партиската зграда на партијата ВМРО ДПМНЕ е градена во партнерство, но не според принципот на јавно приватно партнерство. Единственото точно е дека зградата е направена со партнерство со компанија, која добива свој дел, додека локацијата е на партијата.

Ова е објаснувањето што на коментар  на слушател на Канла 77 во емисијата Стадион го дава познавачот на темата јавно приватно партнерство, Мирослав Трајановски. Претседателката на тинк тенк организаицјата Тамара Мијовиќ Спасова во емисијата даде и повеќе толкувања за досегашното практикување на ЈПП во Македонија.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%