ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Институциите ги штитат работодавачите наместо работниците

today27/12/2018 7

Background

Работниците самите од внатре треба да се организираат, бидејќи никој од надвор нема да им помогне, како што тоа самите можат да го направат, вели Уранија Пировска, извршен директор на Хелишинскиот комитет. Во видео интервјуто за Ноќен ескпрес, што ќе се емитува вечер во 21 часот на Канал 77, Пировска веле дека институциите имаат механизми да ги заштитат работничките права. Наместо тоа, ги штитат работодавачите.
Ноќен експрес, 07.11.2016 год.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%