Cafe
Fresh
Radio ExYu
Radio EastGate Mall
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • play_arrow

    Канал 77 Само Хитови

  • play_arrow

    Kanal 77 Fresh

  • play_arrow

    Kanal 77 Ex Yu

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Отсуство на дебата

today27/12/2018 3

Background

Со Игор Мицевски, предавач и истражувач на Институтот за комуникациски студии, разговараме за отсуството на дебата помеѓу политичките актери, за причините но и за начините како да се зголеми притисокот за таа да се случи.

Мицевски вели дека отсуството на дебата е последица на повеќегодишна колонизација на медиумскиот простор од страна на партијата и државата, со наратив кој не дозволува пукнатини и оставање можности да биде предизвикан. Решенијата ги гледа во консолидирање на институциите, како и во јакнење на сојузот помеѓу медиумите и граѓанството, при што медиумите би послужиле како партиципативни платформи за заеднички притисок врз политичките актери и институциите во функција на заштита на општото добро и јавниот интерес.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%